Services

 

Oude geneesmiddelen inleveren bij de apotheek

Als uw geneesmiddelen over de datum zijn of als u ze niet meer gebruikt is het verstandig deze in te leveren bij de apotheek. De apotheek zorgt er dan voor dat de geneesmiddelen op een verantwoorde wijze worden vernietigd. U kunt daarbij helpen door uw oude geneesmiddelen op de juiste manier in te leveren. Het is afhankelijk van de geneesmiddelen hoe u dit het beste kan doen.

De etiketten kunt u met het doosje bij het oud papier doen of u haalt ze van de doosjes af en doet ze in het zakje bij de oude geneesmiddelen. Bijsluiters mogen bij het oud papier.

Tabletten, tubes, sprays, poeders, ampullen
Deze geneesmiddelen bij voorkeur in een plastic zakje worden inleveren. Als de tabletten nog in de strip zitten kunt u ze met strip en al in het zakje doen.

Naaldjes, lancetten, teststrips
Hier gaat het niet over de resten van geneesmiddelen, maar over het contact met bloed dat gevaar kan geven. U kunt deze middelen in een goed afsluitbare fles of pot verzamelen. Als deze vol is moet deze goed worden afgesloten en kan het bij het huishoudelijke afval. Deze middelen hoeft u dus niet bij de apotheek in te leveren.

Spuiten
Na het gebruik blijft in de meeste spuiten nog een kleine restje geneesmiddel achter. De spuiten kunnen verzameld worden in een naaldencontainer die u bij de apotheek kan krijgen. Als de container vol is kan deze goed afgesloten worden ingeleverd.

Pleisters met geneesmiddelen
Als u een pleister met geneesmiddel erin gebruikt kunt u in de bijsluiter lezen of deze bij het huishoudelijk afval kan of dat geadviseerd wordt deze in te leveren bij de apotheek. Het is voor alle pleisters belangrijk dat deze na gebruik dubbel worden gevouwen met de plakzijde binnenin.

Ampullen
Deze worden meestal geleverd in een plastic strip. In verband met de breekbaarheid van de ampullen kunnen deze het best in de plastic strip blijven bij het inleveren. Lege ampullen kunnen bij de naalden in de naaldencontainer.

Als u wilt weten hoe u (zelfzorg-)medicijnen het beste kunt bewaren kan u in de apotheek naar de folder “Bewaren van medicijnen” vragen. Het is altijd raadzaam om op de verpakking of op het etiket te kijken of er aanwijzingen staan voor het bewaren van het geneesmiddel.

Voor verdere vragen of informatie kunt u contact opnemen met de apotheek.

Gratis inloopspreekuur
Iedere dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur kunt u voor vragen of advies vrijblijvend terecht bij onze apotheker tijdens het gratis inloopspreekuur.

Servicedag
Uw apotheek doet in maart 2016 mee aan de Nationale Cholesterol Test. Wij vragen u eerst de risicotest te maken op www.nationalecholesteroltest.nl. Komt u op basis van uw testresultaat in aanmerking voor een gratis cholesteroltest in onze apotheek? Dan ziet u direct op welke dagen u bij ons terecht kunt. Via deze website kunt u direct een afspraak maken. 

Bestellen en bezorgen

Afhalen herhaalrecepten 
Recepten die u 's morgens vóór 10:00 uur bij uw huisarts heeft aangevraagd, dan liggen de geneesmiddelen ná twee werkdagen 's middags na 15:00 uur in de apotheek voor u klaar.

Uitdeelpost in Giesbeek 
Wanneer u in Giesbeek of Lathum woont, kunt u uw medicijnen op werkdagen afhalen in zorgcentrum "Binnenrijk" te Giesbeek, tussen16:45 - 17:30 uur.
Recepten die u vóór 10:00 uur bij uw huisarts heeft aangevraagd of die u voor 13:00 uur heeft afgegeven bij de Huisartsenpraktijk Giesbeek kunt u ná 2 werkdagen afhalen in
Zorgcentrum Binnenrijk
Burgemeester van Rielstraat 36 te Giesbeek.

Wanneer u de medicijnen liever in Doesburg ophaalt, kunt u dat aan ons of aan uw huisarts kenbaar maken.

Bezorging 
Apotheek de Linie bezorgt al jaren medicijnen bij patiënten thuis. Onze vaste bezorgers brengen op verzoek van u of uw huisarts in principe tussen 11:00 uur en 19:00 uur op werkdagen de medicijnen en/of hulpmiddelen aan huis. In andere dringende gevallen kan altijd met de apotheek overlegd worden voor een oplossing. Deze dienst is gratis, omdat wij dit zien als service die bij het verstrekken van medicijnen hoort. Alle medicijnen worden ingepakt aan u overhandigd. Als u weet dat u op de bezorgdag niet thuis bent, wilt u ons dan even op de hoogte brengen, tel 0313-484059.

 Indien de bezorger u niet thuis treft, zal de bezorger een bezorgkaartje bij u door de brievenbus doen. De genees- en verbandmiddelen kunnen dan in de apotheek worden afgehaald. Uiteraard kunnen wij de genees- en verbandmiddelen opnieuw bij u bezorgen, de kosten die wij hiervoor berekenen zijn € 1,50. Wilt u zo vriendelijk zijn om ons dan even te bellen.

LET OP : Wij zijn verplicht om medicijnen persoonlijk aan u te overhandigen op het door u aangegeven adres. Alleen na overleg kunnen we eventueel bij buren of een ander adres bezorgen.

Wat gebeurt er achter de schermen wanneer u een recept inlevert?

  • De assistente of apotheker verwerkt het recept met behulp van de computer.
  • Er wordt gecontroleerd of u andere medicijnen gebruikt en of deze samen met het nieuwe medicijn gebruikt kunnen worden. Indien dit niet samen gaat, zal er overleg plaatsvinden met de apotheker en/of voorschrijvend arts.
  • Het medicijn wordt vervolgens klaargemaakt.
  • Een andere assistente of apotheker controleert of het recept goed gelezen is, het etiket klopt en het juiste medicijn klaargemaakt is.

Zorg op maat
Soms kan het voorkomen dat wij een medicijn voor u moeten bereiden, of dat we het medicijn voor u moeten bestellen. U kunt het medicijn dan op een later tijdstip komen halen of wij bezorgen het gratis bij u thuis.

Medicatiebewaking 
Alleen wanneer alle medicijnen die u gebruikt bij ons bekend zijn, kunnen wij uw medicatie optimaal bewaken. Het is daarom van belang dat u uw medicijnen steeds bij dezelfde apotheek haalt en eventueel allergieën, overgevoeligheden of een zwangerschap aan ons doorgeeft.

Heeft u nog vragen? 
Heeft u nog vragen over uw medicijnen, dan kunt u ons bellen of u kunt even langskomen.